FAQs

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen.
Heeft u nog een vraag?
Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier

Heb ik golfschoenen nodig?

Nee, u kunt gewoon deelnemen aan de cursus met platte schoenen of gymschoenen. Als u na de cursus op de golfbaan wil gaan spelen dan heeft u wel een golfset nodig en golfschoenen/sportschoenen.

Ontvang ik altijd mijn baanpermissie pas?

Na het volgen van de cursus kunt u direct deelnemen aan het theorie examen en de 9 holes Q kaart lopen. Haalt u niet in een keer de 18 punten dan ontvangt u binnen 10 dagen uw baanpermissie pas. Daarna kunt u zelf de Q kaart lopen en mailen naar ons.

18 punten Q kaart niet gehaald!

Veel startende golfers hebben moeite om in een keer de 18 punten te halen om direct handicap 54 te lopen! U ontvangt altijd uw baanpermissie pas hiermee kunt u op vele golfbanen spelen. U kunt dan zelf met een kennis of familie lid de Q kaart lopen en mailen naar ons. Wij zetten dan de baanpermissie pas om naar de handicap 54 pas.

Wanneer krijg ik mijn NGF pas?

Binnen 10 dagen heeft u de pas thuis. Aan het einde van de cursus krijgt u direct een voorlopig bewijs dat u geslaagd bent hiermee kunt u direct op de golfbanen spelen.

Mijn handicap verlagen!

Om uw handicap te verlagen hoeft u alleen in te loggen via ons systeem of de golf app van de ngf. Kies de golfbaan en vul de score in en sla de Q kaart op in het systeem, Wij verwerken dan de scorekaart voor u.

Kosten registratie pas?

Elke golfer in Nederland met een handicap pas moet geregistreerd staan bij een golfvereniging die aangesloten is bij de Nederlandse Golf Federatie. Aan het einde van de cursus registreren wij u bij onze vereniging de kosten zijn 59 euro per jaar.

Theorie voorbereiden

Via onze website kunt u gratis de online oefenexamens maken. Wij raden aan om het ngf golf startpakket aan te schaffen om u voor te bereiden op het examen.

Oefenen op de golfbaan

U kunt altijd oefenen op de golfbaan waar u de cursus gaat volgen. Zorg wel dat u greenfee betaald en een starttijd reserveerd bij de eigenaar van de baan.

Locatie Zeewolde

Locatie Den Bosch

Locatie Noord-Holland